Perşembe, Şubat 11, 2010

Bir Kadeh Şarap ve Bir Dilim Pasta! Bir de Sıcak Gülüşün Olsun Bugün...

Geçen gün bloglar arasında sörf yaparken 'cadılarkampı' na rastladım. bir dizide ki evlilikle ilgili yapılan hoş bir benzetmeden bahsediyordu...hiç izlemediğim bir diziydi ama yazıyı okuyunca 'hakkaten ama yaaa' dedim kendikendime:)

''Evlilik dağdaki keçi yolu gibidir. Bir dağ düşün, yalçın mı yalçın, derin uçurumları var. Doğar doğmaz bizi, hadi bu dağı aş diye eteğine bırakıveriyorlar. Ìlk başlarda iş kolay, ama yükselmeye başladıkça dağ sarpa sarıyor,dimdik kayalarla uçurumun arasında kalıveriyorsun, gücün azalıyor, derken senin gibi bir yolcu daha çıkıyor karşına.
Yoldaşınla omuz omuza, can cana verip bir keçi yolu açıyorsunuz kendinize, biliyorsun ki artık yalnız değilsin. Biliyorsun ki artık o yolu iki kişi yürüyeceksin. Dağ yine yalçın ama artık yürümek zevkli, nefesim tükenecek diye korkmuyor insan, çünkü yanında kendi can nefesin gibi bir nefes daha var.

Evliliğin mutlu olup olmaması yoldaşına bağlı, yolda yanyana yürürken dikenleri değil çiçekleri derleyeceksin, canın yanınca bir yandan ağlamasını, bir yandan da türkü söylemesini bileceksin. Biri pes deyince, öteki hadi demeli. O yorulunca sen onu sırtında taşımalısın.”


işte aynı böyle...yalçın mı yalçın dağları aşıyoruz sevgilim !12 senedir üstelik...sanırım şu sıralar en dik yamaçtayız:) üstelik yaşımız ilerledikçe biraz güçleşiyor mu? 32 mi? oldu mu o kadar? olsun sevgilim...ben hep yanındayım, hem bizim ruhumuz gencecik daha...omuz omuza çıkarız biz bu yokuşu ! gerçi ben pek türkü söyleyemem ama çiçek toplarım:) sen de hayalperest olmamla ilgili uğraşıp durursun benimle...aşarız biz bu yokuşu aşarız...ve seneye de doğumgününde birlikte üfleriz pastanı! ya da kuzucuk senin yerine tek başına üflemek ister belki...



sen şimdi kendine bir dilim pasta (gerçi arkadaşların sana fırsat vermeyeceklerdir;)
al benim için, yanında da mutlaka tatlı şarap...yum gözlerini ve hayallerimizin gerçekleşmesini dile!

İyi ki Doğmuşsun Sevgilim, İyi ki Sevgilim Olmuşsun...!!!

4 yorum:

clementine dedi ki...

Seneye bugün hepbirlikte üflersiniz mumları umarım şekerim. Yokuş kesmez bi bakmışsınız zirve yapmışsınız.
Geriye bakınca da korkunç güzel bir manzara,, oooh mis gibi:)

çakıltaş dedi ki...

:) o manzarayı gözümün önüne getirdin birden, içim açıldı...

@--,---,----- dedi ki...

Sen neden yazmıyodun ya uzun zamandır! Çok güzel yazmışsın, çok ince..

Bazen bu yokuş hiç bitmeyecekmiş gibi geliyo itiraf edeyim. Tek güzel olan yanımda benden daha inatçı bi keçinin olması. Ondan güç alıyorum hep. Yoksa daha da zorlaşırdı herşey.. İyi ki varsın sevgilim. Gelsin artık o manzara..

çakıltaş dedi ki...

BEN YAZIYODUM DA SEN OKUMUYODUN CİCİM:)) MUCKKKSS...
hayatımda gördüğüm ennnn inatçı keçisin...ama seviyorum işte napıyım !! hemde çok...